Politica de Confidentialitate


 

 

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Consideram ca este important sa va protejam confidentialitatea si sa fim deschisi cu privire la modul in care utilizam datele dumneavoastra personale.

Aceasta declaratie este pentru a va instiinta asupra tipului de informatii colectate de la clienti si la modul in care utilizam aceste informatii.

Aceasta declaratie se aplica websiteului www.bloomingbox.ro

Pagina Blooming Box proceseaza si stocheaza date cu caracter personal si este capabila sa demonstreze la orice moment conformitatea cu legile Uniunii Europene cat si cu principiile stabilite in acest document.
Website-ul detinut de catre Blooming Box este in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor („GDPR”), (Regulament (EU) 2016/679), care este un act legislativ obligatoriu.
Aceasta declaratie de confidentialitate se afla in responsabilitatea Blooming Box, care detine responsabilitatea generala pentru asigurarea conformitatii.
Tot acesta va determina scopurile si metodele de procesare a datelor introduse si colectate online, fiind considerat controlor al datelor.

 1. Principii de protectie a datelor
  • Colectarea datelor personale se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime. Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;
  • Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate;
  • Procesarea datelor personale se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta;
  • Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;
  • Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor;
  • Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al datelor.
 2. Datele personale
  • Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect).
  • Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi nume, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc.
 3. Colectarea datelor personale
  Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:
  • Numele si datele de contact (Colectam numele si prenumele dvs., adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon si alte date de contact similare)
  • Colectam parolele, indiciile pentru parole si informatii de securitate similare folosite pentru autentificare si pentru accesarea contului.
  • Colectam date despre dispozitivul dvs. si despre modul in care dvs. si dispozitivul interactionati cu produsele noastre.
  • Colectam date despre caracteristicile pe care le utilizati, articolele pe care le achizitionati si paginile web pe care le vizitati.
  • Colectam date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre sistemele de operare si aplicatiile software instalate pe dispozitivul dvs. De asemenea, includ adresa IP, setarile regionale si setarile de limba.
 4. Scopul colectarii datelor personale
  • informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile si/sau serviciile achizitionate;
  • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS), numai in cazul in care persoana vizata si-a exprimat in mod explicit acordul.
  • cercetare de piata, urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului clientului/cumparatorului.
  De asemenea, Blooming Box poate furniza datele cu caracter personal ale cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate mai sus, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata bunurilor si serviciilor noastre.
  Informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
 5. Utilizarea datelor personale
  • vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopul mai sus mentionat.
  • vom pastra informatiile clientului pentru perioada in care contul sau este activ, pentru oricare din scopurile mentionate mai sus (pct. 4).
  • accesul la datele personale este strict limitat personalului Blooming Box, doar celor care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor.
  Daca utilizatorii nu doresc divulgarea datelor personale acestor companii, acestia sunt rugati sa ne contacteze la adresa de email comenzi@bloomingbox.ro
 6. Securitatea procesarii
  Vom procesa datele in mod sigur, vom aplica si mentine masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, in mod special atunci cand procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea atat cat si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala.
  Intrebari legate de securitatea datelor personale pot fi trimise la adresa de email comenzi@bloomingbox.ro
 7. Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale
  • clientii au dreptul de a solicita in orice moment accesul la: rectificarea, portabilitatea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate.
  • pentru pastrarea datelor personale actualizate, recomandam utilizatorilor sa ne informeze despre orice schimbare sau discrepanta.
  Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obtine informatii legate de datele personale ( daca la solicitarea unui tert, am stocat sau am prelucrat oricare din datele dvs. cu caracter personal ), va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail comenzi@bloomingbox.ro
 8. E-mailuri de marketing
  Blooming Box are dreptul sa trimita clientilor e-mailuri de marketing cu consimtamantul acestora. Aceasta forma specifica de consimtamant trebuie data in mod liber, informata specific si precis.
  Aceste cereri sunt indeplinite in momentul in care clientii au optat sa primeasca e-mailuri de marketing (au aprobat activ), bifand sectiunea de acord cu privire la politica de confidentialitate afisata la intregistrarea unui cont nou, la abonarea pentru newslettere precum si in contul personal.
  Clientii vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere si fara costuri, asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, fara a trebui sa furnizeze justificari concrete. Clientii pot face acest lucru dand click pe linkul „Dezabonare” care apare in mesajele de e-mail pe care acestia le primesc sau pot trimite un mesaj la comenzi@bloomingbox.ro. Odata ce clientul si-a exprimat dezacordul, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.
  *E-mailurile de marketing contin informatii pe care le consideram interesante pentru client, promotii si oferte de ultima ora legate de produsele si serviciile noastre.
 9. Plangeri
  • clientii au dreptul sa adreseze o plangere legata de procesarea datelor lor personale. Toate intrebarile si plangerile vor fi prelucrate de catre Blooming Box in timp util si in concordanta cu procedurile interne.
  Plangerile pot fi trimise la comenzi@bloomingbox.ro
  • in cazul improbabil in care clientii au suferit daune din cauza incalcarii drepturilor conform politicii de protectie a datelor personale si Blooming Box nu a tratat plangerea in mod corespunzator, clientii au posibilitatea de a trimite o plangere autoritatii superioare( ANSPDCP ) .
 10. Modificari ale acestei politici
  Aceasta politica poate fi actualizata din cand in cand, de exemplu in urma modificarii legislatiei relevante sau schimbarii structurii Blooming Box.
  In cazul in care se fac modificari ale acestui material, clientii vor fi notificati pe e-mail sau prin intermediul website-ului inainte ca schimbarile sa intre in vigoare.
  Incurajam clientii sa verifice aceasta pagina periodic pentru a fi informati despre ultimele noutati in ceea ce priveste practicile noastre de confidentialitate.

PRIN CITIREA DOCUMENTULUI ATI LUAT LA CUNOSTINTA FAPTUL CA VA SUNT GARANTATE DREPTURILE PREVAZUTE DE LEGE, RESPECTIV DREPTUL LA INFORMARE, DREPTUL DE ACCES LA DATE, DREPTUL DE INTERVENTIE, DREPTUL DE OPOZITIE, DREPTUL DE A NU FI SUPUS UNEI DECIZII INDIVIDUALE, DREPTUL DE VA ADRESA JUSTITIEI IN CAZ DE INCALCARE A DREPTURILOR, GARANTATE DE NOUL REGULAMENT NR.679/2016, APLICABIL INCEPAND CU DATA DE 25.05.2018 PRIVIND PROTECTIA PERSOANELOR CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL, SI LIBERA CIRCULATIE A ACESTOR DATE.